CV ketel expert in Eindhoven

In en rond Eindhoven kan de door ons aangedragen professional u van dienst zijn over alle zaken die met uw CV ketel te maken hebben. Onze specialisten zitten jarenlang in het vak en hebben daardoor veel ervaring. Wilt u uw CV ketel laten vervangen door een nieuwer exemplaar? Of wilt u uw oude CV ketel repareren? Als uw CV monteur kunnen wij u helpen bij dit soort vraagstukken. In de wijde omgeving van Eindhoven staat ons bedrijf bekend als CV ketel specialist. Onze vakmannen weten als geen ander hoe belangrijk is om een goed werkende CV te hebben. U wilt immers niet op een vervelend tijdstip thuiskomen in een koude woning of ineens merken dat er geen warm water meer uit de kraan komt! Als u ons bedrijf inschakelt voor het vervangen van uw CV ketel, weet u dan ook zeker dat er kwalitatief naar uw verwarmingssysteem wordt gekeken.

Welke CV ketel is geschikt?

Er zijn verschillende soorten CV ketels verkrijgbaar waarvoor u uw huidige ketel kunt vervangen. De ketels lopen op qua rendement:

  • De conventionele CV ketel met een rendement van 70 tot 80 procent. Dit wil zeggen dat 20 tot 30 procent van de gebruikte energie via de schoorsteen verloren gaat
  • De verbeterd rendement (VR) ketel met een rendement van ongeveer 75 tot 85 procent (met Gaskeur-basislabel).
  • De HR ketel met een rendement van 100-107 procent.

Een ketel op gas komt het meest voor. Bij dit type CV ketel wordt de warmte verspreid via leidingen, radiatoren, concvectoren of wand- en vloerverwarming. Hoe efficiënt uw CV ketel verwarmt en hoe hoog uw stookkosten worden, bepaalt u zelf door middel van de thermostaat. In de meeste huishoudens wordt gestookt door middel van een conventionele CV ketel of een VR ketel. Door deze ketel te vervangen door een HR ketel kunt u echter aanzienlijk besparen op uw stookkosten. Wij geven u in Eindhoven vrijblijvend advies, afgestemd op uw specifieke situatie. Daarnaast verzorgen wij graag de complete aanleg of renovatie van uw centrale verwarmingssysteem.